Gastouderopvang
Lief bij Loutje

Ik bied opvang aan in onze eigen vrijstaande woning. Zowel binnen als buiten hebben we fijn de ruimte om te spelen en ontwikkelen. De opvang vind plaats in een knusse en huiselijke sfeer. Het is voor mij van groot belang dat uw kindje zich bij mij thuis voelt, en vooral zichzelf kan zijn. Binnen mijn opvang wil ik elk kind graag liefde en warmte geven, zoals zij dat van thuis uit gewend zijn. Warmte, gezelligheid, veiligheid, vertrouwen en respect zijn belangrijke aspecten binnen de opvang.
Natuurlijk vind ik het ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen ook van belang. Wij werken tijdens de opvang met Kiki voorschoolse educatie.  

Rust, ritme en regelmaat
Tijdens de opvang streef ik ernaar zoveel mogelijk rust, ritme en regelmaat te bieden. De dagen verlopen veelal hetzelfde.
Onze dagen zien er ongeveer zo uit:

7.30-8.00   Ontbijt
8.15-8.45    Naar de basisschool (dagelijks)
9.00-9.30      Aan tafel voor het fruit en lekker drinken
9.45-10.15      Voorlezen/Kiki voorschoolse educatie
10.30-11.15     Activiteit (binnen of buiten)
11.30-12.00    Lunch
12.15-14.15     Slaapmoment (op woensdag en vrijdag 12.15-12.45 eerst naar de basisschool)
14.15-14.45    Naar de basisschool (op maandag, dinsdag en donderdag)
15.00-15.30   Snackmoment en lekker drinken
15.45-17.45    Vrij spelen (binnen of buiten)
18.00-18.45   Avondeten

Kindjes waarbij het volgen van dit ritme nog onmogelijk is, volgen uiteraard zoveel mogelijk het eigen ritme.

Eten en drinken
Het eten en drinken wordt verzorgd door de opvang. Hoofdzakelijk water en melk, af en toe limonade. Wij nuttigen vers fruit, ook voor de allerkleinste kindjes wordt een verse fruithap verzorgd. Daarnaast wordt er bruin brood gegeten tussen de middag. Natuurlijk mag een lekker tussendoortje zo nu en dan ook niet ontbreken. Denk hierbij aan een biscuitje, soepstengel of crackertje. Bij warm weer zo af en toe een lekker ijsje.

Slaapgelegenheid
Op de eerste etage is een kamer ingericht voor de gastkinderen. Hier kunnen 3 kinderen tegelijk slapen. Zo heeft ieder kindje  een eigen toegewezen bedje tijdens de opvang. Elke kindje heeft hier zijn/haar eigen beddengoed en slaapzak.

Veiligheid
In de opvang zijn kindveilige stopcontacten en rookmelders aanwezig. Deuren en traphekjes blijven tijdens de opvang in principe altijd gesloten. De doorlooppoorten in de tuin zijn tijdens de opvang altijd op slot.
De opvang beschikt over een babyfoon met camera.

Brengen en ophalen

Voor het brengen en ophalen van de kindjes wordt gebruik gemaakt van de voordeur.
U kunt uw auto of fiets parkeren op onze oprit.

De poorten zitten tijdens de opvang op slot. Sleutels zitten altijd aan de buitenkant in het slot, zo kunnen de kindjes er niet makkelijk bij.

Indien uw kind door iemand anders gehaald wordt, dient u dit van te voren door te geven. Als het niet van te voren is doorgegeven wordt er altijd eerst contact met u opgenomen voordat uw kind meegegeven wordt.


Communicatie

Goede communicatie vind ik erg belangrijk. Ik zal altijd open en eerlijk communiceren over hoe dag is verlopen.  Eventuele bijzonderheden vermeld ik via de app en/of tijdens de overdracht. U bent altijd vrij om feedback te geven over hoe u de opvang vindt gaan. Leuke ideeën of tips zijn uiteraard ook van harte welkom!


Voorschoolse educatie KIKI

KIKI staat voor Kansen in kinderen en daarnaast is Kiki de naam van ons nieuwe berenvriendje. Samen met beer Kiki gaan de kinderen leerzame avonturen beleven.

Met deze educatie echt de bedoeling is om 'speels', en dus vooral niet 'schools' in te gaan op de ontwikkelkansen van jonge kinderen. We houden ons dus vooral lekker veel bezig met spelen! Spelen is leren!

We starten  iedere maand met een nieuw thema.


Eigendommen
In de opvang is voor ieder kindje een eigen mandje aanwezig. Hierin worden de spulletjes bewaard, welke uw kindje van thuis meeneemt naar de opvang. Bijvoorbeeld een knuffeltje en/of tutje.

Graag alle eigendommen voorzien van naam, zodat verwarring voorkomen wordt.
Als u het fijn vind, kunt u de spulletjes (wanneer dubbel) ook hier laten.
Zo kunt u niks vergeten mee te geven in geval van haast, u laat uw kindje met een gerust hart achter.